Anul 106, anul cuceririi Daciei de catre romani, deschide o perioada distincta in istoria noastra si implicit a acestei zone. Fiind o provincie de granita a Imperiului Roman, Dacia avea un important rol de aparare impotriva atacurilor barbare, aceasta presupunand construirea  unor linii de fortificatie punctate de existenta unor castre de pamant sau piatra.

Ca toate celelalte orase, Campulungul a trecut in evolutia sa prin fazele de sat, targ, pentru ca la inceputul sec. XIV sa devina oras. Aceasta evolutie a fost determinata de sporirea numarului de locuitori, de cresterea continua si intensa a productiei mestesugaresti si a schimbului de marfuri.

In cadrul general al luptei pentru Unire, remarcabila a fost si activitatea campulungenilor. Chiar din I857 exista in oras un comitet al Unirii, compus din 26 membrii, avand ca presedinte pe N. Bratianu si ca secretar pe C.D. Ariceseu. In semn de recunostinta pentru reformele infaptuite de Alexandru Ioan Cuza, campulungenii si muscelenii i-au daruit o sabie pe care au comandat-o la Paris, de procurarea careia s-a ocupat Iancu Alecsandri, fratele poetului Vasile Alecsandri.

Un baiat si o fata, cu sediul in Municipiul Campulung Muscel, judetul Arges, fabrica covrigul muscelean dupa o metoda traditionala, metoda care a fost mostenita din strabuni, fiind transmisa din generatie in generatie si folosita de fiecare descendent al familiei. Reteta covrigului muscelean  a fost imbunatatita an de an, prin schimbul de informatii si prin sfaturile  primite de la specialisti in productia de produse traditionale.